Бюджетник Redmi Note 8 Pro офіційно анонсували в Україні: характеристики та ціна

Одразу кілька новинок виробництва Xiaomi представили у Києві. Зокрема, презентували смартфон бренду Redmi – Note 8 Pro. Він став першим в світі пристроєм, що отримав 64-мегапіксельну камеру. Окрім того, пристрій отримав продуктивне залізо та широкий набір бездротових інтерфейсів, включаючи модуль NFC.

Дизайн та дисплей. Redmi Note 8 Pro в скляному корпусі отримав 6,53-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю Full HD+ з тонкими рамками і мінімальним “підборіддям”, ширина якого становить всього 4,2 міліметра. У верхній частині екрану розмістився невеликий виріз у формі краплі для селфі-модуля.

Задня кришка Redmi Note 8 Pro виконана зі скла із закругленими краями, корпус отримав захист від бризок за стандартом IP52.

Технічні характеристики. За продуктивність Redmi Note 8 Pro відповідає мобільна платформа MediaTek Helio G90T з рідинною системою охолодження за підтримки графічного адаптера Mali-G76 3EEMC4 та 6 або 8 ГБ оперативної пам’яті в різних конфігураціях. Обсяг вбудованого сховища становить 64 або 128 ГБ. Для здійснення безконтактних платежів під “капотом” смартфона передбачений чіп NFC.

Камери. Модуль основної камери представлений чотирма датчиками. Основний сенсор Samsung ISOCELL GW1 з роздільною здатністю 64 Мп доповнений 8-мегапіксельним модулем з ширококутною оптикою, 2-мегапіксельним з макрооб’єктивом і датчиком глибини. Максимальна частота кадрів в режимі сповільненої зйомки становить 960 fps. Роздільна здатність сенсора фронтальної камери – 20 Мп.

Акумулятор та мережі. Ємність вбудованого акумулятора з підтримкою функції швидкої зарядки потужністю 18 Вт становить 4500 мАг. Повна зарядка, за заявою виробника, займе 1 годину 53 хвилини, а 50% смартфон “набере” всього за 36 хвилин.

Redmi Note 8 Pro отримав сертифікат TUV Rheinland, відповідно до якого повинен утримувати стабільне з’єднання з мережею навіть в умовах поганого прийому сигналу.

Дата старту продажів та ціна. Новинка надійде у продаж на українському ринку 9 жовтня. Версія із модифікацією камери 6/64 ГБ пам’яті коштує 6 999 гривень. Вартість моделі із 6/128 ГБ – 7 999 гривень.