Apple показала нову версію watchOS 6: що нового

Раніше ми повідомляли, що нова версія операційної системи не отримала багато нововведень. Поліпшення мінімальні, та корисні. Також на презентації компанія змогл похвалитися новою стабільною версією watchOS 6 для розумних годинників від Apple. Вона була добре протестована, тому в новій ОС не має бути багів.

Які пристрої підтримують нову ОС watchOS 6

Нова версія операційної системи доступна для всіх розумних годинників від Apple (за винятком першої моделі):

  • Apple Watch Series 5.
  • Apple Watch Series 4.
  • Apple Watch Series 3.
  • Apple Watch Series 2.
  • Apple Watch Series 1.

Але не поспішайте встановлювати її, поки не відновите свій iPhone (6s і новіше) до iOS 13 – watchOS 6 сумісна тільки з новою версією операційної системи для смартфонів.

Оновлення поки що недоступно для Series 1 і 2 – воно вийде пізніше цієї осені.

Що нового в watchOS 6

Оновлення не привнесло значного списку змін, але додало корисні нововведення, яких так не вистачало.

Ми вибрали головні з них:

Нові циферблати: розробники додали три нових циферблата. Один з них виглядає мінімалістично, інший здається досить практичним, а третій сподобається тим, хто хоче бачити на головному екрані тільки час і нічого більше.

Siri стала розумнішою: тепер вона не буде посилати до iPhone при кожному складному питанні, а спробує знайти відповідь сама. А ще вона навчилася розпізнавати пісні за допомогою Shazam: досить запитати у неї: «Що це за пісня?».

Повноцінний App Store: в Apple Watch з’явився повноцінний магазин, зі своїми рекомендаціями і пошуком (працюючим через голосове введення). Тепер для завантаження програм на годинник більше не потрібно діставати iPhone.

Калькулятор і диктофон: вони нарешті з’явилися у вигляді стандартних додатків.

Оновлені «Нагадування»: тепер ними дійсно зручно користуватися.

Тренди активності: нова опція Apple Watch покаже, як змінилися ваші фітнес-показники з плином часу. Наприклад, ви зможете побачити, наскільки довше стали займатися, наскільки далі почали бігати і наскільки більше тепер спалюєте калорій.

Відстеження жіночого здоров’я: тепер Apple Watch стануть невід’ємним помічником жінок, оскільки вони допоможуть відслідковувати менструальний цикл, а також записувати свої симптоми і спостереження. Крім цього, watchOS 6 передбачить фази циклу на основі аналізу даних, які ввів користувач.

Визначення рівня шуму: в новій версії операційної системи з’явився стандартний додаток «Шум» для визначення рівня гучності навколишнього середовища (в дБ). Програма також визначає, коли рівень шуму перевищує норму і починає становити небезпеку для слуху, щоб відправити відповідне тактильне повідомлення.

Один з користувачів Twitter перевірив за допомогою спеціального шумоміра, наскільки добре новий додаток в watchOS справляється зі своїм завданням – результат перевершив очікування.

Apple заявляє, що деякі функції watchOS 6 доступні не для всіх пристроїв, але подробиці не уточнює.