Android 11 позбудеться обмеження для запису відео

У 2019 році бренди смартфонів досягли великих успіхів в поліпшенні якості камер, зокрема у масштабуванні і записі фото чи відео при слабкому освітленні. Проте деякі обмеження ОС Android щодо запису відео, пов’язані з особливостями вже застарілих стандартів, діють й досі. Однак це може змінитися в Android 11, наступній основній версії Android, випуск якої запланований на 2020 рік.

Обмеження щодо максимального обсягу відеоролика в 4К було встановлено для Android-смартфонів ще в 2014-му. Більшість гаджетів того часу просто не могли знімати з такою роздільною здатністю — більшість телефонів не мали достатнього обсягу пам’яті та SD-карт, відформатованих у FAT32. З’явилися нові моделі смартфонів, проблема з переповненим сховищем вирішилася, а з розміром файлів — ні.

Якщо ви записуватимите 4K відео на Pixel 4, відео досягне розміру у 4 Гб приблизно за 12 хвилин — це налаштування якості стоїть за замовчуванням 30 кадрів в секунду для частоти кадрів і 48 Мбіт/с для бітрейта. Потім камера збереже ролик і почне знімати наступний, а в папці DICM буде зберігатися не один запис, а їх серія у відповідній послідовності.

Об’єднати ці файли MP4 перед завантаженням у Google Photos не важко, але вам доведеться скористатися стороннім додатком. Проте не всі користувачі про це знають та не всі вміють ним користуватися.

За даними учасників спільноти Android Open Source Project (AOSP), ця ситуація скоро зміниться. В Android 11 Google зніме встановлене раніше обмеження. В результаті максимальний обсяг відео буде обмежений лише вільним об’ємом накопичувача самого пристрою.

Бета-версія Android 11, імовірно, з’явиться у березні 2020 року.