8000 Гбіт/с. Мережі 6G випереджатимуть 5G в сотні разів

У світі тільки починається освоєння мобільних мереж п’ятого покоління, але китайці вже думають про технології 6G. Міністерство науки і технологій Китаю нещодавно почало підготовчі роботи для розвитку майбутньої мережі.

На думку деяких експертів, пікова швидкість передачі даних в мережах 6G може досягати 8000 Гбіт/с в секунду, тоді як рекордна швидкість передачі даних в мережах п’ятого покоління становить близько 35 Гбіт/с. Реальна швидкість в уже запущених мережах 5G набагато нижча.

Доктор Махьяр Шірванімогаддам (Mahyar Shirvanimoghaddam) з університету Сіднея заявив, що подібна швидкість відкриє абсолютно нові сценарії використання інтернету і зробить революцію в плані взаємодії між людьми і технологіями.

Китай створив дві робочі групи для спостереження за дослідженнями в області 6G. Одна з груп складається з декількох керівників відповідних галузевих міністерств. Друга група включає кілька десятків експертів з університетів, дослідницьких інститутів і технологічних компаній.

Не варто думати, що роботи над мережами 6G стартували занадто рано, враховуючи, що мережі 5G знаходяться в зародковому стані. Адже на розробку мобільних мереж нового покоління йде близько 10 років. Раніше було оголошено, що мережі 6G запустять у 2030 році.