WhatsApp протестує проти правил Apple

WhatsApp не поділяє захвату від "ярликів конфіденційності".

Глобальна служба обміну повідомленнями Facebook WhatsApp протестує проти вимоги Apple, згідно з якою творці додатків будуть надавати повну інформацію про дані, які вони збирають про користувачів. За задумом Apple, ця інформація буде використовуватися в нових «ярликах конфіденційності» в магазині додатків.

На думку WhatsApp, ця вимога є «антиконкурентною», оскільки власна служба обміну повідомленнями Apple (iMessages) попередньо встановлена на iPhone і не вимагає завантаження з магазину додатків Apple, де з’являться ярлики конфіденційності.

Представник WhatsApp вважає, що «ярлики конфіденційності» повинні бути єдиними як для власних, так і і сторонніх додатків. Він зауважив, що у користувачів повинна бути можливість порівняти ці дані з даними про конфіденційність у встановлених додатків Apple, такими як iMessages.

Оскільки додатки збирають різні типи даних, Apple спробувала описувати ярлики, використовуючи загальні фрази, такі як «фінансова інформація» і «користувальницький контент», наприклад. Які саме ярлики з’являться в App Store, поки неясно.

WhatsApp вважає, що ці умови можуть налякати користувачів тим, які дані насправді збирає WhatsApp, що дасть iMessage конкурентну перевагу.

Нагадаємо, про те, що Apple буде вимагати від розробників детальну інформацію про те, які типи даних вони збирають про користувачів, стало відомо на всесвітній конференції розробників Apple у червні. Нововведення з’явиться в магазині додатків з 8 грудня.

Які саме дані WhatApp збирає про користувачів можна переглянути тут.

Джерело axious

Не пропустіть